Voor bedrijven

Misschien ben jij werkgever en ben jij je bewust dat er mantelzorgers binnen het bedrijf werken. Of misschien denk je wel dat ze bij jou niet voorkomen. Aangezien 1 op de 4 (in de Zorgsector zelfs 1 op de 3) mensen, werk met mantelzorg combineert is de kans behoorlijk groot dat ze er wel zijn, maar hoe vind jij ze of hoe vinden ze jou?

Of misschien ben jij werkend mantelzorger en ben je niet goed op de hoogte van je mogelijkheden als het gaat om de soorten en mogelijkheden van bijvoorbeeld zorgverlof. Of weet jij niet zo goed hoe je zaken bespreekbaar moet maken bij je baas. Hoe geef je aan dat het soms best lastig kan zijn. Het voelt vaak of het eigenlijk privézaken zijn. Maar zo gauw het je werk beïnvloed gaat het ook je baas aan.

Soms is het best lastig om dingen bespreekbaar te maken. Om met elkaar in gesprek te komen en te blijven. Zodat er samen maatwerkafspraken gemaakt kunnen worden en de mantelzorger het volhoudt. Vaak wordt er pas over gesproken als er dingen misgaan. Om ziekte(verzuim) te voorkomen is het van belang tijdig met elkaar de mogelijkheden te bespreken. Het is namelijk belangrijk de balans tussen werken en (mantel)zorgen te vinden en te behouden. Voor iedereen wel zo fijn.

Zorg voor een gezonde werkomgeving. Dit is een verantwoordelijkheid van beide partijen. Ik help je graag om te onderzoeken hoe dit is te realiseren. Waarmee kan ik helpen?

  • Gesprekken voeren tussen werknemer en werkgever (bewust worden van elkaar)
  • Informeren over wettelijke (verlof)regelingen
  • Gesprekstechnieken adviseren/oefenen: Hoe ga je in gesprek (handvatten)
  • Workshop of presentatie geven over mantelzorg en werk
  • Individuele gesprekken met mantelzorgers (bewustwording, zelfzorg, tips en trucs)
  • Adviseren over het combineren van mantelzorg en werk
  • Mijn persoonlijk verhaal over ervaringen (mantelzorg en werk)
  • Mijn boek ‘In 10 stappen samen werken aan mantelzorg. Kies als werkgever bewust voor een mantelzorgvriendelijke organisatie’.

Hoe vroeger er kennis (en een gesprek) is, hoe beter het is. Een gezonde werkomgeving is van groot belang voor het welzijn van het bedrijf en de werknemer/mantelzorger. Neem contact met me op en informeer naar de mogelijkheden.

Roelie van Guldener tijdens een workshop