Roelie coacht

Als Coach4you2 ben ik vanaf 2013 werkzaam als gecertificeerd coach/counselor.

Doordat mijn diensten zijn uitgebreid in 2019 heb ik mijn bedrijfsnaam veranderd in Roelievanguldener. Ik blijf dus gewoon werkende mantelzorgers en vrouwen 40+ coachen. Beide doelgroepen hebben vaak veel ballen hoog te houden. Met hun vele verschillende rollen, taken en verantwoordelijkheden.

Als je veel op “je bordje” hebt, hoe zorg je dan ook nog eens goed voor jezelf? Dat kan nog best een hele opgave zijn. Hoe houd je draaglast (dat wat op je bordje ligt) en draagkracht (wat je dragen kunt) in balans?

In individuele gesprekken gaan we samen kijken hoe de balans tussen inspanning en ontspanning is te krijgen/behouden. Hoe je kunt zorgen voor een ander zonder daarbij jezelf te verliezen.

Dit kan door ontspanningsoefeningen, schrijfoefeningen, gesprekken enz.

Of hoe je in deze “haastmaatschappij” kunt vertragen. Hoe je de rust in hoofd en lijf kunt krijgen en behouden. Hoe je kunt voldoen aan de verwachtingen van ‘de ander’ en daarbij goed je eigen grenzen aan kan (blijven) geven. Waarbij je jouw gedachten en gedrag onder de loep neemt en bewust wordt van hoe dingen voor jou werken. Of hoe je die misschien anders kunt doen.

Vaak spelen “oude” aangeleerde patronen en overtuigingen een rol. Deze patronen zijn niet altijd zichtbaar of soms ben je er zelf niet van bewust.

“Wat vertel je jezelf, wat vindt jij dat hoort”? “Wat zal een ander er niet van vinden, mag ik dat vragen voor mijzelf, is dat niet egoïstisch”? Dit zijn al een aantal vragen die in je hoofd kunnen spelen en je onzeker maken. Of die je verhinderen om af en toe voor jezelf te mogen kiezen.

Ook dat soort vraagstukken kunnen we onderzoeken, om samen tot antwoorden te komen die (beter) passen. Dit alles natuurlijk met compassie voor jezelf.

Ik leef volgens de overtuiging van de Mindfulness-leer.

Dit heeft mij veel inzichten, bewustwording, rust en relativeringsvermogen gebracht. Dit neem ik zeker mee in mijn coaching gesprekken. Verder heb ik een eclectische aanpak. Dit betekent dat ik met een geleerde methodiek die (volgens mij) bij de persoon past, werk. Omdat coaching maatwerk is en persoonsgebonden zet ik dat naar eigen inzicht in. Dus kan elke keer, per persoon verschillend zijn.