In 10 stappen samenwerken aan mantelzorg

Kies als werkgever bewust voor een mantelzorgvriendelijke organisatie

In 10 stappen helpt Roelie je bewust te worden van de noodzaak van een mantelzorgvriendelijke aanpak binnen jouw organisatie. Als je de stappen doorloopt, ben je in staat om mantelzorgers beter tegemoet te komen door in gesprek te gaan, de verantwoordelijkheid te delen en gezamenlijk passende afspraken te maken. Hierdoor ontstaan minder uitval en meer werkplezier in een gezonde werkomgeving.

boek 10 stappen

Inclusief toolkit

Inclusief werkboek

Bestel het boek

Wil jij meer weten over het combineren van werk en mantelzorg. Over bewustwording en een gezonde werkomgeving creëren?
Bestel dan vandaag nog het boek en maak het verschil. Z.s.m. maar uiterlijk binnen een week zal dan het boek worden toegezonden.

Boek bestellen

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Prijs: 17,50 €
Betaalmethode

Combi aanbieding

Schrijf je in voor de Workshop ‘Het combineren van werk en mantelzorg’ en ontvang mijn boek ‘In 10 stappen samen werken aan mantelzorg’ er gratis bij. De (online)workshop (afhankelijk van de IVM richtlijnen) zal plaatsvinden op donderdag- of vrijdagochtend in oktober en/of november 2021 (data volgen z.s.m. na inschrijving en in overleg).

NU €57.50 p.p. excl. btw

Meld je aan

Als kind had ik al mantelzorgtaken. Natuurlijk wist ik toen (nog) niet dat het zo wordt genoemd. Nu verleen ik al een groot aantal jaren voor 4 verschillende mensen binnen en buiten mijn gezin mantelzorg.

 

Ik had een fulltime baan en meerdere mensen in mijn naaste omgeving werden ziek. Ik vond dat ik dat allemaal (alleen) moest opvangen. Dat je dat hoort te doen. Totdat ik burn-out raakte en uitviel. Ik heb toen goede maatwerkafspraken gemaakt met mijn werkgever. Doordat ik met andere werkende mantelzorgers hierover sprak kwam ik er achter dat het in veel organisaties (nog) niet zo goed is geregeld. Daarmee was het zaadje gepland en zijn de eerste ideeën voor een boek ontstaan. Ik wil pleiten voor een gedeelde verantwoordelijkheid. Om zo een gezonde medewerker en werkomgeving te creëren. En nu kan ik mijn ervaringen en inzichten hierover in boekvorm delen.

Ik hoop dat iedereen zich meer bewust wordt van en zich gaat buigen over het thema werk en mantelzorg.

Meer lezen over mij? Ga dan naar de pagina Even voorstellen.

 Vanuit verschillende studies en ervaring(sdeskundigheid) bied ik een breed scala van diensten aan.
Door de loop der jaren, sluit dit steeds beter aan bij wie ik ben. Ik deel graag wat ik weet, zie en ervaar. Het gaat om verschillende diensten, die ik aan de hand van diverse middelen aanbied. Ze hebben in hoofdlijn allemaal met elkaar te maken. Ik probeer alle diensten zo aan te bieden dat ik mijn expertise zo breed mogelijk in kan zetten.

Het is een kwestie van vraag, behoefte, aanbod en kennis goed bij elkaar te brengen en te verbinden.

Ik sluit graag aan bij dat wat je zoekt. Twijfel daarom niet om mij te benaderen wanneer je een vraag hebt die (net) niet aansluit bij dat wat er staat en wat jij wilt weten. Neem gerust contact op. Dit kan via het contactformulier. Ik zal daar z.s.m. op reageren. We komen er samen vast uit.

Toolkit aanvragen

Doordat je het boek hebt gekocht kan je via de bonuslink (uit het boek), extra informatie downloaden. Een verdieping op de basisteksten. Ook extra achtergrondinformatie, documenten en een werkboek zijn allemaal via deze link te vinden. Deze zijn alleen beschikbaar voor de lezers van het boek. Een extraatje.
Als u uw e-mail adres achterlaat mag Roelie Guldener u periodiek e-mails sturen(Vereist)

‘Roelie schrijft vanuit kennis, ervaring en diepe wijsheid die voelbaar is in de woorden die ze daarvoor gebruikt, zonder daarbij belerend te zijn. Op accurate, maar eenvoudige wijze beschrijft ze de stappen die je als werkgever kunt doorlopen om grip te krijgen op dit vraagstuk en hoe je mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid voert’

Janine Rinsampessy
Beleidsadviseur Informele Zorg. Gemeente Assen

‘Dit boek is een praktische handreiking dat door de vlotte schrijfstijl plezierig leest, informeert en inspireert. Een must voor werkgevers, leidinggevenden en anderen die de combinatie werk en mantelzorg mogelijk willen maken’.

Jan Anne van Dijk
Programmamanager Werk&Mantelzorg (initiatiefnemer jongeMantelzorg en Inevi)

Roelie geeft in het boek kort en bondig weer welke mogelijkheden en tools de werkgever heeft om de mantelzorger op de werkvloer te houden, waarbij werk en privé van de mantelzorger in balans blijven. Het boek brengt theorie en praktijk samen. Zeker een aanrader voor werkgevers om zo te streven naar een mantelzorgvriendelijke werkomgeving.

Monique Baijens
Adviseur welzijn en zorg, Casemanager mantelzorg Residentie Molenwijck Loon op Zand

Verplicht